fbpx
Petak , 31 Marta 2023

Nova potjera u Kiseljaku: Pokušao provaliti u kuću, koristio ranije ukradeni mercedes

Na području Srednjobosanskog kantona (SBK) u četvrtak se odvijala još jedna potjera. Pokušaj pljačke porodične kuće u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak, završio je hapšenjem provalnika.

Naime, u jutarnjim satima S. A. (44) iz Tuzle pokušao je provaliti u porodičnu kuću, ali je bio spriječen, nakon čega se brzo udaljio u nepoznatom pravcu.

Ovo je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) SBK.

  • Policijskoj stanici Kiseljak je u 4.40 sati prijavljeno da je u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak, nepoznata osoba pokušala provaliti u kuću. Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika PS Kiseljak, koji su odmah izašli na teren, pronađen je i uhapšen S. A. iz Tuzle, koji se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela – kazao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK, piše Avaz.

Prema njegovim riječima, na licu mjesta pronađeni su predmeti koji su pogodni za nasilno otvaranje brava i vršenje provala.

  • Prilikom pretrage terena u ulici Josipa bana Jelačića u Kiseljaku pronađeno je vozilo Mercedes, za koje se sumnja da je koristio osumnjičeni S. A. Provjerama u bazi utvrđeno je da je vozilo ukradeno na području PS Živinice te da je u toku aktivna potraga za automobilom – naveo je Hodžić.

U saradnji s Kantonalnim tužilaštvom, službenici policije poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju predmetnih krivičnih djela.

Pročitajte i ovo

Izuzetno romantično: Turčin na originalan način čestitao rođendan supruzi Emini

Državljanin Turske porukom na reklamnom dipleju trgovačkog centra Sarajevo City Centra čestitao rođendan supruzi Emini. Naime, …