fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Fojnica bogatija za novog doktora: Mladi Belmin Hurem završio Medicinski fakultet u Sarajevu!

Danas vam donosimo veoma lijepu i pozitivnu priču, o mladom momku, Fojničaninu, koji je dokaz svima, mladima posebno, kako se trud i rad, uvijek isplate!

Hurem Belmin, sin Nevzete i Zijada, naš je sagovornik i ponos čaršije! Rođen 25-og augusta 1996. godine. U Fojnici je završio osnovnu i srednju školu, kao učenik generacije, a učestvovao je i na brojnim takmičenjima te se već moglo naslutiti kako će izrasti u uspješnog mladića!

Od malih nogu je želio biti doktor, te za naš portal Mahalla.ba otkriva jedan događaj kojeg će kaže uvijek pamtiti.

“U toku izleta u Sarajevo zamolio sam svoju uvaženu učiteljicu Miselu Kajević da vidim Medicinski fakultet, gdje se nalazi i kako izgleda, jer sam od malena govorio kako ću biti doktor. Nismo mogli otići do zgrade ali je ona zamolila vozača da prođe autobusom pored fakulteta kako bih ga vidio. To je meni, u tom momentu, bila ogromna želja koja mi je ispunjena i zahvalan sam joj!”

Studiranje

Za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu spremao se skoro sedam mjeseci i na rang listi je primljen kao 39. student te je bio ponosan na sebe. Bio je i više nego dobar student, posljednje tri godine fakulteta nije pao niti jedan ispit a deseti semestar je završio sa prosjekom 10.0, a kaže nam i kako je tokom cijelog studiranja upisao je samo jednu 6.!

Iskreno kazujući o ocjenama i studiranju, Belmin nam priznaje kako je to zaista težak put, pun neprospavanih noći, odricanja, stresa ali kako se uz veliki trud, red, rad i disciplinu, i uz Božiju pomoć sve se može. Medicina vam je kao slana voda, što je više pijete više ste žedni!

Velika želja mu je da radi u svom rodnom mjestu, mjestu u kojem je odrastao, te da na taj način pomaže svojim komšijama, prijateljima i poznanicima. Pored svih pozitivnih emocija, ponosa, svjestan koliku odgovornost njegovo zvanje nosi nada se da će sutra biti čestit i pošten doktor. Diploma nije kraj već tek početak, kazuje nam, te će nastaviti školovanje i usavršavanje.

“Vrijedan momak koji radi teške fizičke poslove”

Naš mladi, od jučer doktor Belmin, nije poseban samo zbog toga što je završio Medicinski fakultet. Tokom školovanja radio je i teške fizičke poslove, a radi ih i dan danas. Jučer je diplomirao, došao kući i presvukao se, te otišao u šumu tovariti drva. Svaki slobodan vikend, raspust koristio je da radi sa stokom, radi u šumi ili njivi, vozi traktor i tako pomogne i doprinese svojoj porodici. Mnogi profesori i kolege su mu se zbog toga divili, jer kako nam kaže, nisu mogli vjerovati da sve stiže. A stizao je i mnogo je ponosan zbog toga. Čak je i na jednom raspustu između semestara išao u Njemačku na bauštelu kako bi zaradio novac i kupio sebi automobil.

Na kraju razgovora Belmin se želio zahvaliti svojoj porodici, posebno roditeljima i bratu Adinu, svojoj djevojci Lejli, za svu podršku koju su mu pružili i pružaju u životu.

Nama, redakciji,  ne preostaje ništa drugo osim da Belminu čestitamo i poželimo sreću! Bravo Belmine!

Izvor: Elmina Pašalić/Mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …