fbpx
Četvrtak , 22 Februara 2024

Sajma Buharalija – dobri duh “Reumala”: Osoba koja ne skida osmijeh sa lica

Na našem portalu često pišemo o gostima “Reumala”, njihovim iskustvima i emocijama koje ih vežu za “Reumal”.

Isto tako, napišemo i poneki članak o radnicima “Reumala” koji svojim pristupom gostima, ne samo da odišu profesionalnošću, već i ljubaznošću i gostprimstvom kao kada vam u goste dođe neko koga volite.

Jedna od takvih radnica je i naša Sajma Buharalija, ugostiteljka koja u “Reumalu” radi punih 26 godina.

Sajma Fejzić-Buharalija je rođena 01. januara 1977. godine u Fojnici. Sretno je udata za supruga Emira-Bahu s kojim ima dvoje divne djece Amira i Eldara.

Ugostiteljsku školu je završila 1995. godine u Fojnici kada i počinje raditi u fojničkom “Reumalu”.

U ovih 26 godina staža, Sajma je radila sve poslove vezane za ugostiteljstvo i u “Reumalu” i na “Banji”.

Na našu konstataciju da gosti “Reumala” ne skrivaju radost kada vide Sajmu na poslu, Sajma nam kaže da su osnov njenog rada i ugostiteljstva četiri stvari: osmijeh, ljubaznost, čistoća i poštenje.

Tako Sajmu ne možete vidjeti nenasmijanu ni nakon duge i naporne smjene, a za svakog gosta ima poneku toplu riječ, a nađe i slobodnog vremena da posluša teške životne priče i da riječi utjehe onako kako to samo Sajma zna, s osmijehom i sigurnošću da će biti bolje.

Tako naša Sajma nije samo ugostitelj, već i narodni psiholog, a, sve u svemu, dobri duh “Reumala” i još jedan od razloga zašto gosti vole “Reumal” i zašto mu se vraćaju.

Na kraju, našoj Sajmi i njenoj porodici želimo svako dobro u privatnom i profesionalnom životu, da i dalje ne skida osmijeh sa lica te da nas uveseljava u godinama pred nama.

Pročitajte i ovo

FIFA donijela odluku: Denis Huseinbašić može igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Zvanična potvrda da veznjak Denis Huseinbašić (22) može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine …