fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

KISELJAČANI HANAN BAJRIĆ I EMRAH KARAHMET POSTALI NOSIOCI CRNOG POJASA U TAEKWONDOU 1 DAN

KISELJAČANI HANAN BAJRIĆ I EMRAH KARAHMET POSTALI NOSIOCI CRNOG POJASA U TAEKWONDOU 1 DAN

Dana 03.07.2021. godine, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Taekwondo saveza BIH organizovano je u Livnu polaganje za crne pojaseve. Polaganju je pristupilo 40 kandidata iz 10 klubova, a ispitivači su bili Jakov Dolić i Emir Skopljak. Delegat ispred Taekwondo saveza BiH bio je g. August Orlović.

Ispred Taekwondo Kolektiva Bosna polaganju su pristupila 4 polagača i to :

• Hanan Bajrić, položila za 1 POOM,
• Enis Ramić, položio za 1 POOM,
• Emrah Karahmet, položio za 1 POOM,
• Dino Porča, položio za 1 POOM.

Trener u pratnji naših polagača bio je Edin Kajević Kaja majstor taekwondoa 5 dan, a koji je 40 dana sa trenericom Kajević Sajrom, pripremao polagače za ispit. Trenerica Kajević Sajra majstor taekwondoa 3 dan, je na prošlom polaganju za crne pojaseve ocijenjena najboljom ocjenom i proglašena najboljim polagačem.

Ispit za polaganje crnog pojasa, polagao se iz više oblasti olimpijske vještine taekwondo a što podrazumijeva pokaz poomsi, samodbrane, prezentacija borbi, lomljene tvrdih predmeta i dr. Naši polagači pokazali su izuzetno znanje i vještine te su bili među najboljim polagačima.

Posebno treba spomenuti da od naših polagača dva kandidata (Hanan Bajrić i Emrah Karahmet) bila su iz našeg punkta kluba u Kiseljaku i to su prvi polagači za crne pojaseve i ako Bog da budući pomoćnici – treneri sekcije Kiseljak.

Našim polagačima iskrene čestitke na položenim crnim pojasevima, sa žaljom da nastave da svoje znanje usavršavaju i da budu najbolji ambasadori sporta.

Pročitajte i ovo

Sinovi Rame Isaka Arnel i Aldin učestvovali u tučnjavi, mladiću nanijeli teške tjelesne povrede

Sinovi federalnog ministra policije Rame Isaka, Arnel i Aldin, učestvovali su u tučnjavi koja se …