fbpx
Utorak , 27 Februara 2024

Fojničanka Medina Jašarević učenica generacije u Fort Vancouver High School u Washingtonu

Često pišemo o mladim i uspješnim Fojničanima i Fojničankama, a posebno volimo ponešto kazati o onim Fojničanima koji postignu uspjeh izvan Bosne i Hercegovine.

Jedna od takvih je i naša Medina Jašarević čiji su roditelji Mahir Jašarević i Almina Karić-Jašarević iz Čemernice.

“Rođena sam 31. decembra, 2002. godine u Vancouveru, Washington. Školovala sam se u Fort Vancouver High School Center for International Studies” – govori Medina za portal mahalla.ba!

Medina je proglašena za učenicu generacije u ovoj školi i pred svojim profesorima i kolegama je održala maturski govor zaodjenuta šalom Bosne i Hercegovine, a u govoru je govorila o svojoj zemlji i imigrantskom iskustvu nje i njenih roditelja.

“I dalje ostajem u Washingtonu gdje ću nastaviti svoje fakultetsko obrazovanje. Iako sam imala ponude da studiram širom Amerike, odlučila sam studirati stomatologiju i biologiju, a osnovni razlog jeste kako bih i dalje ostala uz svoju porodicu” – ističe Medina.

Kako nam Medina kaže, njena najveća snaga su porodica i vjera. Zajedno sa svojim bratom Belminom i sestrom Ajšom uči hifz (memoriše kur'anski govor napamet).

Uz sve obaveze, Medina stiže i da ima hobije te se bavi karateom i plivanjem, a najviše se odmara uz crtanje.

Našoj Medini i njenoj porodici želimo svaki uspjeh i u budućnosti te da njeni putevi zauvijek budu putevi dobra na ponos njene porodice i njenih Fojničana.

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …