fbpx
Četvrtak , 22 Februara 2024

Dirljiva priča: Hrvat iz Stoca poklonio zemlju za muslimanski harem

U vremenima govora mržnje, zaoštrene retorike, populizma, trumpizma i teških riječi, ono što je ljudski, čovječno, normalno, postaje istinska novinarska “ekskluziva”, ali i melem za ljute rane svakodnevnice.

Jedna takva pozitivna priča dolazi nam iz Hercegovine, iz Stoca odakle su proteklih desetljeća nerijetko stizale tužne i loše vijesti.

Naime, jučer je Islamska zajednica u Stocu dodijelila zahvalnicu Ivi (Đure) Ragužu iz sela Barani kod Stoca koji je zemljište svoje porodice dodijelio za muslimanski harem u ovom mjestu u podnožju Hrguda.

“Sve ostalo piše na zahvalnici i suvišno je bilo šta pisati! Hvala svima”, piše na Facebook stranici sela Barani, uz fotografiju zahvalnice koja je uručena Ragužu.

Poklonjena zemlja za muslimanski harem - undefined
Radiosarajevo.ba: Poklonjena zemlja za muslimanski harem

Inače, ova odluka je donesena još u januaru ove godine kada je službeno izvršen prijenos zemljišta koje je u svrhu proširenja spomenutog harema darovao Ivo Raguž.

Raguž je zemlju darovao ispunjavajući želju pokojnog oca Đure.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se Ivi koji je sam pokrenuo postupak prijenosa zemljišta. Zahvaljujemo se Neziru Beši koji je snosio sve finansijske troškove, te Medžlisu IZ Stolac koji su radili papirologiju… “, naveli su na Facebook profilu sela Barani.

Poklonjena zemlja za muslimanski harem - undefined
Radiosarajevo.ba: Poklonjena zemlja za muslimanski harem

Ovakvi primjeri daju istinsku nadu za bolji život na našim prostorima.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje čestitku Ivi Ragužu, stanovnicima mjesta Barani, Medžlisu IZ Stolac, uz želju da ovakvih primjera bude više, ne samo u Stocu i Hercegovini, već cijeloj našoj domovini.

Pročitajte i ovo

FIFA donijela odluku: Denis Huseinbašić može igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Zvanična potvrda da veznjak Denis Huseinbašić (22) može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine …