fbpx
Ponedjeljak , 17 Juna 2024

Ismet ponosan na svoju djecu: Mijenjali su jedne cipele, sad imam tri pravnika u kući

Ismet Hodžić – Graho iz Stupara, kod Kladnja, podijelio je sa javnosti dio svoje životne priče.

Prosječan, rekli bismo, život u Bosni i Hercegovini. Majka i otac ostali su zajedno obrađujući zemlju i uživajući u ostatku života. Tokom života trudili su se na sve načine kako bi školovali djecu, koji danas zahvaljujući tome imaju zaposlenje i sretne porodice.

  • Ja sam penzioner, imam suprugu, dva sina i kćerku, šestero unučadi. Ovdje imamo 10 dunuma zemlje, obrađujemo j ai supruga, ona je jako vrijedna. Sijemo sve, malo djeci pošaljemo, friško je friško – tvrdi Graho.

Priznaje da je jako teško bilo nakon rata bez ikakvih primanja, ali je uspio u namjeri da školuje djecu.

  • Ja fino živim i supruga. Bilo je malo zaj***** poslije rata, nije bilo nikakvih primanja. Troje djece je završilo fakultet, svetroje pravnici. Jedan mi je advokat, druga curica radi isto pravni  sa njim, sin mi jedna radi u firmi kao pravnik  – kaže.

Danas u teškim trenucima teško da mladi ne bi odustali, kod Ismeta su uprkos situaciji u kojoj nije imao nikakvih primanja  sinovi su mijenjali se na istom paru cipela kada bi odlazili u školu.

  • Dođe jedan iz škole izuje cipele, dođe drugi obuje i tako… Markica je bila, ako bude bude. Hvala Bogu nisu bili zahtjevni.Nekako se izdeveralo, onda su počeli i oni raditi, djecu imaju svi.

Cijeli video pogledajte u videu novinara Alena Avdića.

Pogledajte video OVDJE.

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …