fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Senad Huseinbašić iz Fojnice priprema nadaleko poznata jela koja odišu perfekcijom!

Danas vam, u dogovoru sa kćerkom Amilom, donosimo jednu lijepu i toplu priču o Senadu, Amilinom ocu.

Huseinbašić Senad je naš Fojničanin, rođen 27. februara 1962 godine. Kada govorite o Senadu ne možete da ne pomislite i na hranu, jer njegova kulinarska umijeća su nadaleko poznata. O njima upravo svjedoče brojne zahvalnice i diplome koje krase dom porodice Huseinbašić.

Može se slobodno reći da cijeli svoj život Senad priprema razne delicije, još 1980-te godine završio je srednju Ugostiteljsku-kuharsku školu u Sarajevu i iste godine se zaposlio u Fojnički Reumal. Pet godina kasnije upisao je V stepen, VKV u Sarajevu.

Iako je Senad jedan skroman čovjek, bez želje za pažnjom i isticanjem, njegova kulinarska umijeća moramo predstaviti našim čitaocima. Ovakva umjetnost, kakvu radi Huseinbašić, ne smije biti nespomenuta, i svako napravljeno jelo je vrijedno hvale. Jela i dekoracije našeg Senada odišu perfekcijom, a sretnici koji su probali ista tvrde da su to neponovljivi okusi koji se dugo pamte.

Također, bio je u ulozi šefa kuhinje, te je u tom periodu je stekao mnoga poznanstva iz kojih proizilaze pozivi za rad u inostranstvu, ali koje je Senad vješto odbijao želeći se maksimalno posvetiti i dati svoj doprinos u lijepoj nam domovini BiH.

Osim uspješnog i vrijednog poslovanja u hotelu Reumal, Senad je dobar komšija, te je dio većine svadbenih slavlja i dekoracija. Sretno je oženjen hanumom Besimom i otac dvije kčerke, Elmedine i Amile, a Amila  je umjetnica na platnu i o njoj smo već ranije pisali. Umjetnosti u porodici Huseinbašić ne nedostaje!

Ono što smo otkrili, a malo ko zna, jeste da glavni lik ove lijepe priče ima vlastitu, ručno napisanu knjigu sa raznim receptima ali je nikada nije objavio, pa se nadamo da će i ona uskoro ugledati svijetlo dana.

U julu ove godine, Senad će uspješno brojati 41. godinu radnog staža, te se nada i isčekuje odlazak u zasluženu penziju.
Želimo mu još lijepih jela, dekoracija te sve najljepše, kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

Izvor: Elmina Pašalić/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …