fbpx
Subota , 22 Juna 2024

Reisu-l-ulema darovao deveto dijete u porodici Hamidović iz Tuzle

Šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) dr. Safija Malkić, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović i savjetnica za brak i porodicu Medžlisa IZ Tuzla Elmedina Osmić Brzović posjetili su danas porodicu Hamidović iz Tuzle, u kojoj je nedavno rođeno deveto dijete.

Ovom prilikom uručili su im poklon reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića povodom rođenja male Ermine, prenosi MIZ Tuzla.

Praksa da reisu-l-ulema daruje šesto i svako naredno dijete u porodici je aktuelna nekoliko posljednjih godina, ali zbog trenutne situacije sa pandemijom, reisu-l-ulema je bio spriječen da to učini lično sa svojim saradnicima.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini čini značajne napore i realizuje programe koji za cilj imaju promociju i podršku porodice, jedan od njih je i ovaj specifični način promocije višečlanih porodica.

Nermin i njegova supruga Erna su džematlije tuzlanskog džemata Krojčica. Oni imaju devetoro djece: Eldin (19), Nermana (15), Said (11), blizankinje Mirsada i Mirha (8), Merisa (7), Miralem i Minela (5) i najmlađa Ermina koja je rođena 2020. godine. Djeca su dobri učenici, krase ih poseban ahlak i skromnost. Redovno pohađaju mektebsku pouku i dolaze u džamiju. Petoro djece ide u školu i dobri su i uzorni učenici.

U našoj domovini je evidentan sve veći pad nataliteta i onih koji se odlučuju na rađanje većeg broja djece stoga je ovaj primjer poseban jer promovira porodicu i bogatstvo koje ona nosi na najreprezentativniji način.

Glavni imam hafiz Huskanović je čestitao porodici Hamidović te im poželio da svoju djecu i dalje odgajaju u duhu islama koji će učiniti da sutra budu čestiti članovi društva i zajednice.

Dr. Malkić se pridružila iskrenim čestitkama, dodajući da su Erna i Nermin počašćeni od Gospodara ovim posebnim blagodatima porodice. Malkić  je istakla da su posjete i uručenje hedija ovakvim povodima vid ukazivanja pažnje članovima naše Zajednice.

(Preporod.info)

Pročitajte i ovo

Neopisiva tuga: Na Ahiret preselio 1-godišnji Adem Fejzić iz Višnjice kod Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio ADEM (ELMEDIN) FEJZIĆ iz Višnjice. Preselio je na Ahiret u …