fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Efendija Cikotić o paradi ponosa u Sarajevu: Pa usvajajte djecu iz homoseksualnih brakova, ne može iz heteroseksualnih…

Aljo ef. Cikotić je imam u džamiji Kalibunar u Travniku, a napisao je zanimljiv Facebook status o predstojećoj paradi u Sarajevu.

“Čitam i gledam ove rasprave po TV-u i portalima o pravima LGBT populacije.
Sva prava oni imaju kao i svi mi ostali. Zagarantovana Ustavom i zakonima.

Gdje je zapelo ?

Žele da mi znamo njihovo sexualno opredjeljenje.
Pa ne interesuje nas to. Svoje sklonosti, želje, prohtjeve pa i perverzije provodite u svoja 4 zida. I mi isto tako živimo. Tamo se igramo i radimo sve što poželimo. Tako i vi.
Ne nosite bedževe sa duginim bojama da bi mi ostali znali da ste homo. Tako sami sebe izdvajate. Mi ne nosimo ništa.

Šta smo – naša je privatna stvar.

Zapelo im je jer žele da prave parade ponose. Vidite da parade ponosa ne prave heterosexualni parovi? Zašto bi to radili homosexualni parovi ?

Mi smo ponosni što smo heterosexualni ali ne trčimo na ulicu da mašemo zastavama pred nosom homosexualnim parovima i pojedincima.

Šta im je još zapelo? Zapelo im je da imaju brak. Brak je tekovina heterosexualnih parova već stotinama ako ne i hiljadama godina. Brak pripada heterosexualcima. To je naše i ne damo to nikome. Ako im je do neke veze neka je nazovu npr. zajednicom, ali ne mogu je nazvati brakom. Brak je zajednica muskarca i zene. Uvijek bila.

Za novu vrstu međusobnog vezanja neka izmisle sebi termin koji će koristiti, naprimjer: trak.

Pa ih pitaš “jeste li u traku”, a oni odgovore da jesu ili nisu. Ženite se i udajite u Općinama i sklapajte tamo vaše trakove baš kao što sklapamo i mi naše brakove.

Zapelo im je da usvajaju djecu. Pa usvajajte djecu iz homosexualnih trakova. Ne može iz heterosexualnih brakova.

Vama vaše a nama naše. Mi usvajamo djecu iz naših brakova a vi usvajajte djecu iz vaših trakova.

To što nema djece u vašim trakovima nije naš problem. Nemojte nas optuživati da vas ugrožavamo zato što vam ne damo dijete iz naše populacije. Ne tražimo ni mi da usvajamo djecu iz vaše populacije.

Ne možete vi ono što vam nedostaje uzimati od nas, a ako vam ne damo onda glumite ugroženost, pravite parade ponosa i skačete nam po glavi. Snađite se nekako.

Nikome nećete smetati ako svoju sexualnost ispoljavate u svojim privatnim domovima i ne tražite ono što je naše, a to je usvajanje naše djece i naš naziv za bračnu zajednicu. I mi isto tako živimo.

Zašto bi pravila bila drugačija za “vas”?

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …