fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Abdulkerim porijeklom iz Vukeljića je uspješan vojnik, takmičar i trener!

Abdulkerim Šehović je dvadesetdvogodišnjak porijeklom iz Vukeljića. Sa trenutnom adresom u Kaćunima, živi sa svojim jednoipogodišnjim sinom.

Ono što je znao od malih nogu, navodi nam Abdulkerim, jeste to da će se baviti nekim sportom. Kao veliki zaljubljenik u borilačke vještine, krenuo je trenirati kikbox sa nepunih jedanaest godina.

Kako kaže u razgovoru za portal mahalla.ba, bilo je tu i uspona i padova. Ali jedno nije nedostajalo! Podrška. Pored roditelja, koji su bili bezuvjetni oslonac, Abdulkerim je imao Mustafu i Amela Litrića, trenere bez kojih ne bi bio ni borac ni trener, ističe Šehović.

Zbog sporta je zapostavljao srednju školu, što nikako ne savjetuje mladima. Ali, imao je jasan san kojeg je želio ostvariti a to je da postane profesionalni vojnik i profesionalni borac! I znate šta, uspio je.

Nakon završetka srednje škole posvetio se takmičenjima te je tako 2018. godine pokorio međunarodni turnir „Wako grand prix“ gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio dvije zlatne medalje i pehar za najboljeg borca.

Sljedeći uspjeh bio je osvajanje turnira Balkan Open, a pored toga Šehović biva primljen i u Oružane snage BiH te ostvaruje svoj dječački san. I dalje je nastavio sa takmičenjima te osvajao državna i međunarodna prvenstva. Bilo je baš puno odricanja da bih sve stigao, mlad sam a nisam imao slobodnog vremena kao moji poznanici i prijatelji i nisam izlazio i družio se. Svo slobodno vrijeme poklanjao je svom sinu Hamzi, koji je njegova motivacija i pokretač u životu.

Trenutno razveden, prošao kroz mnoga životna iskušenja, nepravde odlučio je ići dalje. Postao je licencirani trener i zajedno sa svojim trenerom otvoriti borilački klub „Šampion“ u Kaćunima. Klub trenutno ima preko trideset članova, što je odlično budući da su počeli sa radom tek par mjeseci ranije. Treninzi se odvijaju u Osnovnoj školi Kaćuni i primaju se svi uzrasti, od 7 do 77 godina, kroz smijeh nam govori sagovornik. Upis je 20KM a ukoliko je iz jedne porodice dvoje djece 30KM za oboje. Ukoliko neko ne može platiti, oslobođen je, važna je sreća djece i njihov osmijeh nema cijenu. Za sve detalje slobodno se možete obratiti na njihovoj facebook stranici.

Sport nije samo hobi, sport je ljubav i način života. Cilj kluba je prije svega učiniti djecu zdravom i skloniti ih sa ulice i od loših stvari. Napraviti od njih šampione, kako i sam naziv govori, kazuje nam Abdulkerim.

Velika zahvala kluba ide generalnom sponzoru Senadinu Ferhatoviću koji je uz klub i koji je velika podrška, na kraju razgovora naglašava Šehović.

Razgovarala: Elmina Pašalić/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …