fbpx
Petak , 29 Marta 2024

U nesreći u Blažuju stradala 35-godišnja trudnica!

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Blažuj, općina Hadžići, poginula je 35-godišnja N. H. iz Sarajeva.

Kako je jutros saopćeno iz MUP-a KS, sudarila su se tri vozila: Seat Ibiza, Audi i Mercedes.

N.H. je bila putnica u vozilu Seat Ibiza i preminula je na mjestu nesreće.

Teške tjelesne povrede zadobili su vozači Audija H. Ć. (1997) i Seat Ibize N. Š. (1995) kojima je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u KCUS-a. Zadržani su na liječenju na klinici za ortopediju.

Lakše tjelesne povrede zadobili su vozač i putnik u Mercedesu, A. S. (1990) i S. S. kojima su pomoć ukazali službenici Hitne pomoći KS. Oni su upućeni na kućno liječenje.

“Tijelo nastradale je prevezeno u prosekturu Bare. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Tužilaštva KS, policijski službenici MUP-a KS i ovlašteni vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS, pod nadzorom kantonalnog tužilaštva nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nesreće”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako je portalu Radiosarajevo.ba nesluženo potvrđeno iz više neovisnih izvora, tragično preminula 35-godišnja žena je bila trudna.

Očekuje se da će više detalja o okolnostima ove velike tragedije biti poznato do završetka istrage.

Pročitajte i ovo

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Narodna skupština RS usvojila je kasno sinoć na sjednici zaključke prema kojima će Narodna skupština …