fbpx
Nedjelja , 9 Maja 2021

Anesa Rakić, mlada heroina koja je izgubila bitku protiv opake bolesti

Bosnu i Hercegovinu pogodila je još jedna iznimno tužna vijest. Dvadesetogodišnja Anesa Rakić iz Tešnja koja je bila simbol dječije borbe protiv raka izgubila je dugogodišnju bitku. Ova hrabra lavica se već četiri godine borila s karcinomom. Posljednji put liječenje je nastavila u Njemačkoj i do zadnjeg dana nije gubila nadu i optimizam.

Bila je poznata upravo po tome. Uprkos svojoj bolesti, mnogi su za nju govorili da pozitivniju osobu nisu upoznali. Osmijeh ju je uvijek krasio, iako je život nije mazio, bolest joj je oduzela djetinjstvo, a prije dvije godine joj je i amputirana ruka.

Anesa je krasila fotografije sa svojim malim drugarima iz Roditeljske kuće, krasila je naslovnicu Biltena Udruženje Srce za djecu, kao i kampanju pod sloganom “Heroji su među nama”.

Direktor Udruženja Srce za djecu Fikret Kubat kazao nam je da su svi u Udruženju iznimno tužni zbog Anesinog odlaska.

„Svi smo iznimno tužni. Sve se poduzimalo, njeni roditelji su bili heroji, ona je bila veliki borac. Bojali smo za kampanju da li da je zovemo ili ne, ali je to uvijek htjela, uvijek je unosila neku posebnu energiju. Krenula je i na fakultet, ali nažalost, ništa u životu nije onako kako bismo mi htjeli. Mnogo će nam svima nedostajati“, kazao je Kubat za Radiosarajevo.ba.

Anesa je predstavljala svu hrabru djecu, bila je simbol snage, ustrajnosti i pravog borca. U njenom osmijehu smjestili su se svi osmijesi malih heroja koji se bore za ozdravljenje.

Anesa je preminula upravo na dan kada je Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka pokrenulo kampanju #BorbaZaDanVise.

Pročitajte i ovo

Zvuk ramazanskog topa na Žutoj tabiji označio njihov početak: Mirha je rekla DA

Romantična situacija desila se danas na sarajevskoj Žutoj tabiji. Sarajlija Mirnes zaprosio je svoju djevojku Mirhu, na origanalan način. …