fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Vakcinacija uposlenika “Reumala”: Briga za zdravlje uposlenika i gostiju Lječilišta

Dana 07.04.2021. godine uspješno je obavljena vakcinacija zdravstvenih radnika, uposlenika Lječilišta Reumal Fojnica protiv Covid 19 virusa.

vakcinacija reumal web

– Ovom vakcinacijom štitimo ne samo sebe već i naše pacijente koji će kao i do sada biti bezbjedni u kontaktu sa našim uposlenicima.

Pored vakcinacije mi se i dalje nastavljamo pridržavati mjera epidemiološke zaštite u borbi protiv pandemije (mjerenje tjelesne temperature, pregled ljekara, zaštitne maske, rukavice, distanca).

Zahvaljujući tim mjerama i do sada smo bili ustanova sa visokim stepenom bezbjednosti od Covid 19 infekcije, a nakon vakcinacije smo apsolutno bezbjedni za sve korisnike naših usluga i zato ih pozivamo da dođu na liječenje i rehabilitaciju bez ikakvog straha za svoju bezbjednost – rekao je Prim. Dr Elvedin Kapo, Šef medicinskog sektora.

Ovom vakcinacijom “Reumal” Fojnica nastavlja biti najodgovornije lječilište prema svojim gostima u cilju očuvanja njihove sigurnosti.

Važno je napomenuti da uz sve provođene protokole za suzbijanje epidemije Covid 19 nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze gostiju “Reumala”.

“To su prepoznali i naši gosti pa i u ovako teškom periodu imamo značajan broj gostiju, i mozda smo najpopunjeniji u cijeloj državi, a cilj nam je da se uz smirenje ove situacije vratimo na popunu našeg punog kapaciteta. Do tada, čuvajmo se svi i radujemo se našem novom susretu u našem i vašem “Reumalu” – kazao je izvršni direktor Alija Mukača.

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …