fbpx
Subota , 17 Aprila 2021

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo smanjio platu sebi i općinskim službenicima

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo je budžetom za 2021. godinu smanjio plaću sebi, ali i općinskim službenicima, a povećao je sredstva za stipendije, porodilje i subvencije vrtića u Novom Travniku, kako bi olakšao roditeljima.

Ovu odluku podržalo je Općinsko vijeće Novog Travnika, a načelnik Dujo je izrazio nezadovoljstvo što budžet za 2021. godinu, koji iznosi 6.836.280 KM, nisu podržale sve političke stranke, odnosno, da one nisu bile za podršku studentima, porodiljama, a ni za izgradnju industrijsko-poslovne zone Neobarje.

“U prethodnom budžetu, koji je nelegitiman i samoproglašen, povećana je plata općinskog načelnika i službenika, a ovim budžetom sve je vraćeno u legalne okvire. Plaće su smanjene jer niko nije imao uvid u njih, niti su bile transparentne, čak ni onda kada su donesene”, izjavio je za portal Notra.ba Dujo.

Pojasnio je da su novim budžetom povećana izdvajanja za stipendije, porodilje, sport i kulturu, kao i za poljoprivredu, sufinansiranje privatnih i javnih preduzeća.

“Podržali smo i vrtiće ‘Sultan Fatih’ i ‘Anđeli’, povećali smo im subvencije kako bismo olakšali roditeljima, a naravno tu je i podrška gradskom vrtiću Novog Travnika”, zaključio je Dujo.

Pročitajte i ovo

bosna i hercegovina policija 780x463

Uhapšen Kiseljačanin zbog posjedovanja droge

Dana 15.04.2021.godine oko 17,40 sati u mjestu Lug, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije …