fbpx
Srijeda , 6 Decembra 2023

Kompanija Bingo donirala 40.000 KM SOS Dječijim selima BiH

Kompanija Bingo je SOS Dječijim selima BiH donirala 40.000 KM za godišnje troškove SOS porodice i podršku porodicama Programa jačanja porodica.

Nacionalna direktorica Dječijih sela BiH Mirela Gruenther Đečević je putem video linka izrazila zahvalnost na donaciji.

“Od srca se zahvaljujem kompaniji Bingo koja nas već osam dugih godina podržava i pomaže da ovu našu bitnu misiju, da svakom djetetu pružimo dom, porodicu i ljubav, na neki način možemo ostvariti. Bingo podržava mnoge projekte i ponosni smo što smo dio tog lanca i prijateljstva koje njegujemo sa vama. Takva podrška u ovim teškim vremenima nam mnogo znači. Prošle godine, kada je pandemija krenula, prvi poziv koji je stigao u tim nesretnim danima je bio upravo iz Binga. Dobili smo prozivode koje nismo mogli naći u tom trenutku na tržištu”, izjavila je Gruenther Đečević.

Obratio se i izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo Edin Ibrahimović:

“Koristim priliku da se zahvalim našim prijateljima iz SOS Dječijih sela. Ovo je više od projekta. Ovo se pretvorilo u jedno istinsko prijateljstvo. Živimo u nestabilnim vremenima, ali smo tu da makar ovom gestom koja je simbolična omogućimo sigurnost onima kojima je ona najbitnija. Unatoč svemu, djeca odrastaju, sazrijevaju i educiraju se u jednom sigurnom okruženju. Hvala vam još jednom na poslu koji radite. Na kraju krajeva, i mi u Bingu smo kao jedna velika porodica. Želimo da tu doktrinu njegujemo na svim nivoima. I prošle godine, kada je ovo sve krenulo, smo stupili u kontakt sa našim prijateljima iz SOS Dječijih sela i pružili svu podršku koja im je u tom momentu bila potrebna, bez obzira na sve formalne dogovore koje imamo. Pokazali smo da smo bili i da ćemo uvijek ostati tu za njih kao bitan i stabilan prijatelj u vremenima koja dolaze”, rekao je Ibrahimović.

Pročitajte i ovo

Oglasio se vozač autobusa koji je izbacio staricu iz vozila: Nije se radilo o karti

Povodom incidenta koji se desio prije dvije noći na stanici Vijećnica u Sarajevu, kada je …