fbpx
Subota , 17 Aprila 2021

Istaknuti ljekar Adnan Burina preminuo nakon zaraze koronavirusom

Istaknuti tuzlanski ljekar Adnan Burina preminuo je usljed posljedica zaraze koronavirusom u 59. godini, potvrđeno je za Klix.ba.

Bitku za život Adnan Burina je izgubio jutros u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti u Tuzli, gdje je bio hospitaliziran zbog pogoršanja kliničke slike.

Adnan Burina je rođen 1962. godine u Tuzli, gdje je završio Medicinski fakultet, nakon čega je do rata radio u Domu zdravlja Gračanica. Za vrijeme rata je djelovao u Sanitetskoj službi prvog bataljona prve tuzlanske brigade.

Nakon rata je otišao na edukaciju u Sjedinjene Američke Države, a specijalistički ispit iz neuropsihijatrije je položio 1998. u Bosni i Hercegovini. Šest godina kasnije je stekao zvanje magistra medicinskih nauka.

Burina je bio zaposlen u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, a na pretprošlim lokalnim izborima bio je kandidat Naše stranke za gradonačelnika Tuzle.

Pročitajte i ovo

bosna i hercegovina policija 780x463

Uhapšen Kiseljačanin zbog posjedovanja droge

Dana 15.04.2021.godine oko 17,40 sati u mjestu Lug, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije …