fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Hladno i oblačno jutro danas u BiH: Kada će početi kiša i snijeg?

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Drvar i Sanski Most -3, Ivan-sedlo, Jajce i Tuzla -2, Bugojno -1, Bihać, Livno i Sarajevo 0, Gradačac i Zenica 1, Grude 5, Mostar i Neum 10 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

BIOPROGNOZA: Tmurno vrijeme, uz povremene slabije padavine, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Osjet hladnoće također će biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti, umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, naročito u prijepodnevnim satima. U drugom dijelu dana malo toplije i ugodnije.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom u Hercegovini, a na planinama snijeg. U poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Slaba kiša ili susnježica u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

U utorak, 09. marta 2021. godine, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, na planinama snijeg. U poslijepodnevnim u večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11°C.

U srijedu, 10. marta 2021. godine, u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini u jutarnjim satima kiša u nizinamna, na planinama snijeg. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne većinom se očekuje susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Padavine većinom prije podne. Postepeno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U četvrtak, 11. marta 2021. marta, u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Novo naoblačenje u noći na petak. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …