fbpx
Petak , 18 Juna 2021

Vlasnik restorana na Ilidži kažnjen sa 2.500 KM zbog derneka na kojem je bilo 210 ljudi

U restoranu “Bosna” na Ilidži policija je sinoć izvršila raciju prilikom čega je zapečatila objekat u kojem je bilo 210 osoba, a vlasniku je izrečena kazna u visini od 2.500 KM.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje u večernjim satima 20. februara 2021. godine, u saradnji sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana “Bosna” na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa.

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok inspekcijskih organi zbog utvrđenih nepravilnosti izrekli novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečaćen.

Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tokom narednog perioda, te se apeluje na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

Izvor: Klix.ba

Pročitajte i ovo

maline 1 695x463

Kiseljački Penik objavio otkupnu cijenu za maline

Pretpostavljalo se da će ove sezone otkupna cijena maline biti visoka. Kiseljački Penik je objavio …