fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

“Bijeli hljeb” i za bivšu načelnicu Visokog Amru Babić

Bivša gradonačelnica Visokog Amra Babić će budžet koštati oko 70.000 KM godišnje i to na osnovu ostvarenog prava “bijelog hljeba” koji je uslijedio nakon razrješenja dužnosti.
Ova informacija portalu Klix.ba potvrđena je iz Gradske uprave Visoko gdje su nam kazali da je prvi potpis gradonačelnika Mirze Ganića umjesto na papir primopredaje bio na korigovanu Odluku za “bijeli hljeb” bivšoj gradonačelnici.

“Odluka je bila donesena zloupotrebom položaja i ovlaštenja u periodu kada se takva odluka nije mogla donijeti. Naime, gradonačelnica je delegirala da joj Odluku o naknadi, po njenom ovlaštenju potpiše pomoćnica gradonačelnice Edina Ferizović i to 14. decembra 2020. godine dok joj je još uvijek trajao mandat. Podsjećamo da su zvanično rezultati lokalnih izbora objavljeni 15. decembra 2020. godine”, navodi se u odgovoru portalu Klix.ba.

Dalje dodaju da su razmatrajući podneseni zahtjev Amre Babić i uvažavajući zakonske propise, Odluku od 14. decembra stavili van snage te da je potpisana nova odluka koja je usklađena prema važećim zakonskim propisima.

Prema pisanju visočkih lokalnih medija, prema obračunu iz 2018. godine prosječna plaća koju je Amra Babić primala iznosila je 3.600 KM.

Pročitajte i ovo

Kiša iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici: Prodavci zadovoljni interesovanjem, ali se žale na zimske mjesece

Kiša je iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici danas, raspršujući gužvu koja obično vlada među …