fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Šokantna izjava Dodika o članici CIK-a: Gospođa predstavlja srpski narod, a udata je za Bošnjaka

Nakon odluke Centralne izborne komisije da poništi izbore u Srebrenici i Doboju, predsjedavajući Predsjedništva BiH članove CIK-a je nazvao fukarama, lopovima, kriminalcima i mešetarima, a nisu izostale ni sramne uvrede na račun Vanje Prutine Bjelice.
Naime, Dodik je usljed ljutnje i straha da bi ponovljeno glasanje moglo imati drugačiji rezultat od ranijeg, iskoristio priliku da kritikuje članicu CIK-a zbog, vjerovali ili ne, braka s Bošnjakom.

“Gospođa koja predstavlja srpski narod je udata ili je bila udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Neko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno”, kazao je Dodik.

Iako je bh. javnost navikla da Dodik prilikom svojih obraćanja redovno koristi neprimjeren riječnik i vrijeđa druge, ne birajući pri tome o kome se radi, njemu uvijek polazi za rukom da iznova šokira skandaloznim izjavama.

Ovog puta je to uspio komentarišući tuđi privatni život i kritikujući na taj način miješane brakove. Iako voli za sebe reći da nije nacionalista, danas je zapravo konstatovao da osobe koje su ili su bile u braku s osobama druge nacionalnosti nisu “pravi Srbi” i da kao takvi ne mogu predstavljati srpski narod.

Njegova sramna izjava izazvala je osude brojnih korisnika Twittera.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …