fbpx
Petak , 30 Jula 2021
Reumal

Dodik: Ovo je bilo mojih najtežih 25 dana u životu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon 16 dana borbe s koronavirusom danas je otpušten na kućno liječenje. On se obratio novinarima nakon izlaska iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci te podijelio svoja iskustva o dvosedmičnom liječenju.

Direktor UKC-a RS Vlado Đajić rekao je da je Dodik imao obostranu upalu pluća te da je zajedničkim radom, uz konsultacije ljekara iz Srbije, uspješno završio ovu bitku na kućnom liječenju.

Dodik se zahvalio za predan rad i pristup koji nije vidio odavno.

– Ljudi su stalno bili tu kao i ja. Bavili se nama pacijentima. I ja sam zahvalan svima. Ovo je bilo mojih najtežih 25 dana. Kada slušam doktora Đajića i njegovu ekipu, vidim da je bilo poprilično ozbiljno. Zahvalan sam ljudima, pomoćnom osoblju, timovima ljekara iz Srbije, Slovnije, SAD i svima koji su bili, ne samo oko mene bili, već koji su pomagali bilo kom čovjeku. Uvjerio sam se da je ovo refertna zdravstvena ustanova – rekao je Dodik.

Dodik 16 dana bio u bolnici


Dodao je da su ovi bili teški dan i za njega i porodicu i da ga očekuje period rehabilitacije. Poručio je ljudima da se čuvaju.

– Nemojte biti naivni. Kada mi je dr. Džajić rekao da je otišao u crkvu i zapalio svijeću za mene bio svjestan gdje se nalazim. Bilo je problematično, Ovo je velika moja pobjeda, ali i tima ljudi. Podrška mi je godila i davala snagu. Nije dozvolila da pokleknem. Osjećam se poprilično dobro. Polako ću da vratim fizičku snagu. Malo sam pratio aktuelna događanja. Potres sam i sam osjetio, žao mi je zbog tragedije u Posušju. Vjerujem da ćemo se okupiti, naći snagu i biti jaki – poručio je Dodik.

Zahvalio se i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Kine Si Đinpingu, ali i Sergeju Lavrovu, ministru vanjskih poslova Rusije koji je ponudio pomoć.

Pročitajte i ovo

Drama u BiH: Spasioci na bazenu oživjeli dječaka (4) koji se utapao

Spasioci u vodenom parku Akvana u Banjoj Luci spasili su život četvorogodišnjem dječaku koji se utapao u bazenu. Dječaka na dnu …