fbpx
Četvrtak , 29 Jula 2021
Reumal

Tuga i bol: Šest bijelih lijesova ispred crkve u Rakitnu

Cijela Bosna i Hercegovina zanijemila je pred sudbinom osam mladih ljudi koji su tragično stradali tokom proslave Nove godine u vikendici kod Posušja.

Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i  Stjepan Jukić radovali su se budućnosti, no njihov život prerarno je ugašen.

Mirela Rezo i Stjepan Jukić sahranjeni su jučer, a danas će roditelji, rodbina i prijatelji na vječni počinak ispratiti njihovih šest prijatelja.

Oni će biti sahranjeni danas u Rakitnu.

Misa za tragično stradale mladiće i djevojke počela je 12 sati u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja, a predvodi je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić. javljaju reporteri portala Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u vikendici kod Posušja u ranim jutarnjim satima 1. januara pronađeno je osam beživotnih tijela osoba u dvadesetim godinama koje su proslavljale Novu godinu. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su također slavile Novu godinu.

Obdukcija tijela je završena, a materijali su poslani na toksikološko vještačenje u Sarajevo nakon čega će biti određen tačan uzrok smrti.

Tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovi, kako bi se utvrdili detalji nesreće, još traju.

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

Umjesto da slave njihove desetke s fakulteta, uspjehe u karijeri, zasnivanje porodica, roditelji ovih mladića i djevojaka ispratit će ih danas na vječni počinak.

Pročitajte i ovo

Detalji filmske potjere: Kedin i Mustafa natočili goriva za 100 KM, pa bježeći autom, sletjeli u mezarje i udarili u nišan

Krenuli su prema Ilidži te smo ih uspjeli stići u Rakovici, ali oni su se …