fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Sebija Izetbegović o borbi s koronom: Bili smo izvrsni, bolji od bogatijih zemalja

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović uputila je novogodišnju poruku građanima i zahvalila se uposlenicima KCUS-a na svemu što su učinili u ovoj izazovnoj i teškoj godini.
“Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika – vi ste bili kruna našega rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, svi uposlenici koji su pomagali bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa s medicinskim sestrama i tehničarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas”, poručila je Izetbegović.

Svima koji su bolesni poželjela je brzo ozdravljenje i oporavak, a građanima se zahvalila na strpljenju i prilično disciplinovanom ponašanju u teškim okolnostima pandemije.

“Zajednički smo se nosili s ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja. Molim vas da nastavimo tako, možda i malo bolje, do skorog dolaska vakcine”, kazala je.

Svima u zemljotresom pogođenim dijelovima Hrvatske poželjela je da što prije nađu svoj mir i obnove svoje domove, a migrantima da stignu u zemlje EU. kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli.

“Medijima se zahvaljujem na korektnom i nepristrasnom izvještavanju. Hvala što mi pomažete da budem jaka i istrajna u borbi za bolji zdravstveni sistem i da ostvarim ciljeve koje sam zacrtala. Danas, 31.12.2020. godine, u KCUS-u će 267 uposlenika brinuti o bolesnicima. Mi uvijek radimo za dobrobit naših građana.
Svima želim da im 2021. donese zdravlje, sreću i uspjeh”, poručila je direktorica KCUS-a.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …