fbpx
Četvrtak , 30 Novembra 2023

NIGDJE NIJE KAO KOD KUĆE: Mladić koji se ne predaje, vratio se iz Njemačke, ima veliki san

Djevojke iz Novog Goražda Arnela, Nejla, Džejla, Lejla i Amina uradile su svoju prvu priču mobilnim telefonima u okviru videoradionica čiji pokrovitelj je Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica. Ispričale su priću o svom sugrađaninu Jusufu Mašiću koji je prije nekoliko godina kao srednjoškolac oduševio BiH sa svojom malom farmom. U međuvremenu puno toga se promjenilo Jusuf je išao u Njemačku, ali srce ga je opet vratilo u njegove Mašiće.

Neobićni mladić kako su ga prije nekoliko godina prozvali mediji jer je iz škole žurio na svoju pernatu farmu da zaradi nešto novca kako bi širio svoje životinjsko carstvo. Mladić koji je s motorom prodavao jaja ipak sam nije mogao širiti posao.

San da u Novom Goraždu ima veliku farmu koja će imati i edukativno-zabavne sadržaje ipak se nije ugasio. Jusuf je u međuvremenu otišao raditi u Njemačku. Radio je ono što voli, zaposlio se u školi za jahanje.

– Otišao sam da steknem novo iskustvo, vidim kako ljudi tamo rade ono što ja želim. Naravno, jedan od motiva je i zarada koju bi uložio u svoju malu farmu. Ja sam uvijek bio drugačiji od svojih drugara, umjesto interneta i kafića, izlaska u grad ja sam birao život u prirodi i mislim da je to budućnost i šansa za jedan broj mladih u BiH, kaže Mašić.

Počeo je opet prikupljati životinje, iznad porodične kuće na djedovoj parceli očistio je raslinje. Tu bi trebao biti njegov ranč. Jusuf je skroman, ka velikom snu ide korak po korak, a kako sve to izgleda pogledajte u nastavku:

 

 

Pročitajte i ovo

Divno iznenađenje za Sanelu i Selvera Bebu: Poklonjen im odlazak na Umru

Grupa mladih i vrijednih Fojničana, odlučili su večeras iznenaditi porodicu Beba. Naime, Sanela Beba dugo …