fbpx
Subota , 2 Decembra 2023

Ličnost godine portala Biznis.ba: Mirsad Mujić

Ličnost godine portala Biznis.ba je Mirsad Mujić, generalni direktor BH Pošte.

Uslijed krize uzrokovane pandemijom koronavirusa brojne kompanije u BiH, kako javne tako i privatne, pretrpjele su nesagledive posljedice.

No neke od njih i u vremenu krize pokazale su svoju snagu, ostale lideri tržišta i uz sve to nisu zanemarile ni svoju odgovornost prema društvu.

Jedna od takvih je BH Pošta na čelu sa generalnim direktorom Mirsadom Mujićem. Temelji racionalnog poslovanja i konstantnog ulaganja u razvoj i ljude, koji su postavljeni dolaskom nove Uprave predvođene Mujićem, izdržali su i krizu svjetskih razmjera.

BH Pošta je svakog dana bila na usluzi svojim korisnicima, njeni uposlenici bili su praktično na “prvoj liniji” kontakta sa zaraženima, a uz sve to povećan je broj usluga koje se pružaju, naročito u segmentu brze pošte.

U ovoj kompaniji konstantno se radi na razvoju novih servisa i usluga kao što su PostExpress, e- commerce, infrastruktura javnog ključa (PKI), koji će omogućiti veliki broj elektronskih usluga za sve korisnike u Bosni i Hercegovini odnosno digitalni potpis. Sve prati i novo digitalno doba, a značajan dio procesa unutar BH Pošte je već digitalizovan.

O usluzi PostExpressa sada je već suvišno trošiti riječi, vrijedi samo konstatirati da ona ima godišnji rast od skoro 100%..

Društvena odgovornost nije zanemarena ni u vrijeme pandemija. Ove godine je sa 500.000 KM data pomoć za 199 prijavljenih projekata na javni oglas iz oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i humanitarne aktivnosti. Tri najveće donacije upućene su Zemaljskom muzeju BiH, Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari i JU Bolnica Travnik.

Zbog svega navedenog BH Pošta je i ove, godine krize, kao i prethodnih ostala vodeći poštanski operater i jedna od najuspješnijih javnih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, prethodnih godina ličnosti godine u izboru portala Biznis.ba bili su Rusmir Hrvić, Senad Džambić, Nermin Džindić.

Pročitajte i ovo

Jak vjetar oborio novogodišnju jelku u centru Fojnice

Jak i olujni vjetar večeras puše širom Bosne i Hercegovine, a u Fojnici je već …