fbpx
Srijeda , 1 Februara 2023

Junuzoviću pozlilo u porodičnoj kući, umro u bolnici

Doboj Istok plače za svojim šampionom Osmanom Junuzovićem, koji je sinoć u 22.50 u Općoj bolnici „Dr. Mustafa Beganović“ u Gračanici ispustio svoju plemenitu dušu u 28. godini.

Teško je porodici u Klokotnici, mladim ljudima, sportašima, svima. Bio je za primjer u svakom pogledu. Više puta proglašavan je za sportistu godinu svoje općine Doboj Istok.

Poznanici u šoku

Nije lahko ni čelnicima Atletskog saveza BiH, jer Osman je bio nebrojeno puta prvak BiH u trčanju na tri, pet, deset hiljada metara, prvak Balkana, a koliko je puta iza sebe ostavljao svoje protivnike na raznim otvorenim prvenstvima, ni broja nema.

Jutros dok smo razgovarali sa njegovim trenerom prof. Jasminom Mujićem. Uplakan, trener je rekao: „Ne znam ljudi moji šta ovo bi“.

Junuzović s trenerom Jasminom Mujićem


– Osman je bio sportista kakvih je malo u BiH. Prebolio je prije dvije godine tešku bolest i onda iznova krenuo u osvajanje medalja. Ne mogu više govoriti, svi plačemo, bio mi je kao dijete – rekao je Mujić.

Osmanu je pozlilo sinoć oko 20 sati u porodičnoj kući u Klokotnici.

Konstatirana smrt

Danas dženaza Junuzoviću


– Prevezen je u Službu hitne medicinske pomoći u Doboj Istoku, a onda u Opću bolnicu „Dr. Mustafa Beganović“ u Gračanici, gdje je pokušana reanimacija. U 22.50 ljekar-mrtvozornik je konstatirao smrt. Pregledom, na tijelu mladića, nisu uočeni tragovi nasilja – izjavila je glasnogovornica MUP TK Amra Kapidžić, kao i ljekari bolnice u Gračanici.

Dženaza Osmanu Junuzoviću bit će obavljena danas na mjesnom mezarju u Klokotnici u 14.45 sati.

Pročitajte i ovo

Prijatelji se opraštaju od preminulog Zeničanina: Ode još jedan dobar drug, naš izviđač, dobra srca

U zeničkom naselju Brist prije dvije noći izbio je požar u kojem je jedna osoba …