fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Fojnička Gradska apoteka ima pet uposlenih, posluje pozitivno i na raspolaganju je fojničkom stanovništvu

Prije 4-5 godina, fojnička gradska apoteka je bila sinonim za nesolventnost, dugove, sumnjive konkurse i “kost u grlu” opštinskim organima Fojnice.

Danas je slika i prilika ove apoteke bitno drugačija.

Direktorica JU “Ljekarna-Apoteka” Maja Šantić

Javnoj ustanovi “Ljekarna-Apoteka” Fojnica je Opština Fojnica osnivač. Dolaskom Almira Selimovića za predsjednika Upravnog odbora te direktorice Maje Šantić, legislativna i poslovna politika ove Ustanove se promijenila.

Apoteka posluje pozitivno, uposleno je 5 osoba i to dvije magistre farmacije i tri farmaceutska tehničara te, također, dvije godine zaredom pružaju praksu magistrima farmacije.

Certifikat za zdravstvenu ustanovu koja ispunjava sistem sigurnosnih standarda

Da odličan rad biva adekvatno valoriziran, dokaz je i dobivanje Certifikata za zdravstvenu ustanovu koja ispunjava sistem sigurnosnih standarda.

Fojnička gradska apoteka je prva dobitnica ovog Certifikata, a Certifikat bi trebale imati sve bolnice, domovi zdravlja, ambulante, apoteke…

Kako nam je kazala direktorica Maja Šantić, dobivanju Certifikata su prethodile reorganizacija poslovanja, ispunjavanje svih sigurnosnih aspekata u radu Apoteke, odgovarajuće upravljanje rizicima, dostupnost stanovništvu, poštivanje svih procedura…

Čestitamo uposlenicima fojničke gradske Apoteke te se nadamo da će i druge zdravstvene ustanove slijediti njihov pozitivni primjer.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …