U mjestu Muholjići, u općini Novi Travnik, u četvrtak oko 7:40 sati pronađeno beživotno tijelo muškarca. Riječ je o osobi Dž. R. 1969. godište.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, tijelo je pronađeno u kamp kućici, a sumnja se da je muškarac ubijen iz vatrenog oružja.

Službenici policije su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, poduzeli su niz mjera i radnji u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca, te su u uspješnoj akciji uhapsili osobu inicijala Ć. H., rođenu 1994. godine iz Novog Travnika i još dva maloljetnika, koji su osumnjičeni za izvršenje ovog ubistva.

“Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Novi Travnik izvršeni su pretresi na više lokacija, prikupljana su operativna saznanja na terenu, saslušan je veći broj svjedoka, te su poduzimane i druge mjere i radnje koje su bile usmjerene na rasvijetljavanje ovog djela U okviru ovih aktivnosti, između ostalog, pronađena je i automatska puška za koju se sumnja da je korištena za ubistvo”, kazao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić za portal Radiosarajevo.ba.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje uhapšena osoba inicijala Ć. H. je zet od ubijenog Dž. R. U ovom ubistvu osim Ć. H., prema informacijama do kojih je došao naš portal, učestovao je i maloljetni sin ubijenog Dž. R. te njegov 15-godišnji prijatelj. 

“Motiv ubistva je koristoljublje. Osoba koja je ubijena i kojeg su likvidirali zet, te sin ubijenog i njegov maloljetni prijatelj, na računu u banci je imala određeni iznos novca. Trojac je napravio pakleni plan i likvidirao DŽ. R.”, kaže izvor blizak istrazi za portal Radiosarajevo.ba.

Pripadnici MUP-a SBK su, kako saznajemo, i pronašli oružje kojim je osoba ubijena.

Puška kojoj su izvršili ubistvo pronađena je u mjestu Šenkovići, u blizini puta. Trojac je priznao gdje ju je odbacio nakon ubistva”, dodao nam je isti