fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Za izborne prevare u Srebrenici osumnjičeni Bošnjaci koji su pogodovali Grujičiću

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provodi akciju pretresajući tri lokacije u Srebrenici i jednu u Tuzli zbog sumnje na krivično djelo povreda biračkog prava na Lokalnim izborima 2020. godine, potvrđeno je za Klix.ba. Osumnjičeni su pod kontrolom policije.
“Tri osumnjičene osobe su pod kontrolom i nadzorom pripadnika SIPA-e na lokacijama koje se u sklopu akcije pretresaju pod nadzorom Tužilaštva BiH”, kazao nam je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Tužilaštvo BiH je saopćilo da se više osoba sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnih djela te krivična djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja ličnih podataka.

“Nezakonitosti koje se istražuju odnose se za izborni proces iz 2020. godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima u vezi s prijavama građana za glasanje iz inozemstva”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičene su tri osobe bošnjačke nacionalnosti zbog sumnje da su nedozvoljeno koristili lične podatke građana za glasanje putem pošte iz Srbije.

Svojim fiktivnim glasovima su navodno pogodovali kandidatu za načelnika Općine Srebrenica Mladenu Grujičiću iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Osumnjičene su, kako nezvanično saznajemo, osobe iz Općinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH u Srebrenici.

Jedna od lokacija na kojim se vrše pretresi je Općina Srebrenica.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …