fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

SJAJNA PRIČA IZ KREŠEVA: U rekordnom roku sagrađena kuća koja je izgorila prije manje od mjesec dana

07. decembra je u selu Crnići kod Kreševa, tačnije u naselju Handžići došlo do požara u kojem je u potpunosti izgorila kuća Samira Handžića i njegove porodice.

Odmah po nemilom događaju, Medžlis islamske zajednice Kiseljak na čelu sa predsjednikom Nerminom Merhemićem te predsjednik OO Kreševo Mirsad Beganović su pokrenuli akciju skupljanja novca i ponovne izgradnje kuće za ovu porodicu.

Za manje od mjesec dana kuća je izidana i pokrivena, a u akciju prikupljanja novca za izgradnju kuće ove porodice su se uključili brojni građani i privatnici iz Kreševa, Kiseljaka, Busovače i Fojnice, ali i kantonalna služba Civilne zaštite.

Kako nam je kazao Merhemić, učenici i uposlenici OŠ “Kiseljak 1” su prikupili 10.000,00 KM, OŠ “Kiseljak 2” 1.300,00 KM, građani Kreševa oko 4.000,00 KM, a u ovu humanitarnu akciju se priključila i kreševski gvardijan koji je zajedno sa vjernicima u crkvi prikupio oko 2.500,00 KM. Također, nebrojeno je građana koji su dali svoj doprinos privatnim uplatama.

Sa ovakvim tempom radova, očekuje se da će radovi biti završeni u rekordnom roku te da će porodica imati ponovo krov nad svojom glavom.

 

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …