fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Povodom Dana državnosti u kiseljačkim školama raspisan literarni konkurs i nagrađeni najbolji

U želji da obilježi Dan državnosti Bosne i Hercegovine i sjećanje na dan kada su potvrđene njene historijske granice, koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” općinski odbor Kiseljak raspisala je konkurs za literarne radove za učenike osnovnih škola na temu “Bosna, to je jedna dobra zemlja.”

Na konkurs se sa svojim radovima javilo više od 60 učenika.

Komisija, koju su činili profesorica bosanskog jezika i književnosti Almira Dahija, profesorice razredne nastave Dina Čohadžić i Emira Jahić-Murtić te književnik Nedjad Topalović, je imala težak zadatak izabrati tri najbolja rada.

Na kraju s malom prednošću u odnosu na ostale radove, za najbolja tri rada proglasili su radove:
1. Emma Puščulović (OŠ “Kiseljak 1”)
2. Abdullah Smajlović (OŠ “Kiseljak 2”)
3. Nejla Mujić (OŠ “Kiseljak 1”)

Nagrade najuspješnijim učenicima uručili su članovi Upravnog odbora BZK “Preporod” Adisa Čeho, Neđad Topalović i Izudin Dahija. BZK “Preporod” općinski odbor Kiseljak zahvaljuje se Upravama osnovnih škola “Kiseljak 1” i “Kiseljak 2” na čelu s profesorom Nerminom Merhemićem i profesoricom Amrom Huseljić na animiranju i podsticanju velikog broja učenika da pošalju radove na ovaj konkurs.

Kako su naveli članovi komisije bilo je zadovoljstvo čitati dječije radove koji su svi od prvog do posljednjeg bili ispisani u afirmativnom i patriotskom tonu.
SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA SRETAN 25. NOVEMBAR –
DAN DRŽAVNOSTI NAŠE JEDINE DOMOVINE BOSNE I HERCEGOVINE!

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …