fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Monstruozan čin u BiH: Traktorom ganjao i namjerno pregazio psa

Uznemirujući video koji je nastao u mjestu Rašljeva kod Gračanice kruži društvenim mrežama.

Sve je zgrozio monstruozan čin muškarca koji je traktorom pregazio psa.

Srećom, pas je živ i zbrinut je u veterinarskoj stanici Gračanica.

Policija je identifikovala vinovnika ovog gnusnog čina, a riječ je o S. M. Prije toga, veterinar Nerman Avdić, doktor veterinarske medicine, brinuo se, da spasi život jadnoj životinji.

– Našao sam teško povrijeđenog psa rase haski kako potpuno nepokretan cvili. Donijeli smo ga u Veterinarsku stanicu u Gračanici i zbrinuli. Danas ga vozimo u Lukavac na rentgenski pregled. Pretpostavka je da je ili slomljena, ili teško povrijeđena kičma, karlica, ili oboje. Tek tada ćemo vidjeti šta dalje raditi – kaže dr. Avdić.

Informaciju o nemilom događaju, koji je šokirao svakog normalnog čovjeka, dobili smo i u policiji u Gračanici.

– Obavili smo uviđaj, identifikovali počinioca krivičnog djela kojeg je kantonalna tužiteljica okvalifikovala kao krivično djelo mučenje i ubijanje životinja. Mi ćemo M. S., uz izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje – rekli su iz policije.

U dva dana, dva teška slučaja mučenja i ubijanja životinja. U Petrovu je muškarac iz lovačke puške pucao na lovačkog psa jazavičara, ranio ga, a onda mu prišao i ubio ga sjekirom.

Haski iz Rašljeve je bolje prošao, ostao je živ, ali najvjerovatnije sa trajnim invaliditetom. Javnost u Gračanici i okolini, kao i javnost u Petrovu traže oštre kazne u oba slučaja.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …