fbpx
Subota , 27 Jula 2024

Dolazi kišovito vrijeme i snijeg na planinama

U narednih nekoliko dana vremenske prilike u našoj zemlji odgovarat će jesenjim očekivanjima – uglavnom hladna jutra i sve hladniji dani, učestala kiša i povratak snijega na planinama.
Danas će u našoj zemlji biti oblačno na zapadu, sjeverozapadu, sjeveru i dijelu centralne Bosne gdje lokalno može padati slaba kiša.

U ostatku zemlje možemo očekivati postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana. Jačanje padavina sa zapada se očekuje u večernjim satima i tokom noći će se proširiti na cijelu zemlju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni, u sunčanijim područjima do 22 stepeni.

U Sarajevu sunčanije prije podne, a više oblačnosti očekujte u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 20 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica 4; Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 6; Grude i Sarajevo 7; Bugojno i Široki Brijeg 8; Tuzla 9; Bihać, Bijeljina i Zvornik 10; Gradačac, Mostar i Sanski Most 11; Banja Luka, Doboj, Prijedor i Trebinje 12; Neum 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 3hPa je manji od normalnog i opada.

Prvog dana sedmice očekuje se uglavnom oblačno vrijeme sa kišom, a krajem dana i u večernjim satima na planinama se očekuje snijeg. Očekivana količina padavina u većem dijelu zemlje između 20 i 40, lokalno i do 60 l/m2.

Temperatura zraka između 6 i 12, a na jugu između 14 i 19 stepeni.

U utorak prije podne možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne postepeno smanjenje naoblake. U jutarnjim satima i prije podne u većem dijelu zemlje se očekuje kiša, a na planinama snijeg. U Hercegovini je kiša moguća u jutarnjim satima.

Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu će na jugu te na zapadnim i sjeverozapadnim područjima preovladavati oblačno vrijeme. U ostatku zemlje jutro će biti sunčano uz postepeno naoblačenje, a poslije podne i večernjim satima kiša se očekuje na zapadu i sjeverozapadu zemlje, kao i u većem dijelu Hercegovine.

Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.

Pročitajte i ovo

Spektakularni koncert “Fojničkog ljeta”: Adi Šoše oduševio publiku

Večeras je u ulici Mehmeda Spahe održan koncert koji je privukao oko 2500 ljudi, stvarajući …