fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Zahvalnica kolegi, prijatelju, učitelju Hikmetu Murtiću

Zahvalnica kolegi, prijatelju, učitelju Hikmetu Murtiću

Kolektiv Osnovne škole“ Kiseljak 1“ Bilalovac ostao je bez kolege, prijatelja, vrijednog i jedinog učitelja našeg dragog Hikmeta Murtića.
U svojoj dugogodišnjoj praksi, radeći kao učitelj, Hikmet Murtić izveo je generacije i generacije uspješnih učenika koji su ponosni na svog učitelja.

Svojim strpljivim i predanim radom, pozivom učitelja, prenosio je znanje učenicima vrijedno divljenja i pohvale dostojnog najboljeg ogajatelja djece. Djecu je učio dobroti, prijateljstvu, plemenitosti, iskrenosti, humanosti…Učio je kako se voli domovina, kako se voli drug,kako se voli priroda, kako se voli čovjek… Učitelj Hikmet, tihi i povučeni čovjek,imao je veliko srce i dušu dobronamjernog prijatelja koji je imao razumijevanja i vremena za svakog čovjeka, svako dijete, za sve ljude oko sebe. Nesebičnu pomoć i podršku pružao je mladim kolegama svojim savjetiima i iskustvom u obrazovanju. Svojim dragocjenim savjetima uspostavljao je izuzetno dobru saradnju sa svima u kolektivu. Zračio je optimizmom i posebnom blagosti koja nam je ulijevala samopuzdanje i ohrabrivala nas u našim poduhvatima. Svi smo ga voljeli i poštovali. Bio je omiljen učitelj, izuzetno cijenjen i uvažavan od strane roditelja i učenika. Učitelj Hikmet Murtić za mnoge učenike, pa i kolege, bio je i ostao „Učo.“ Pamtit ćemo ga kao duhovitog, nasmijanog čovjeka koji je bio naša snaga i pokretač da ne pokleknemo. Radovao se našim uspjesima, školskim izletima.Volio je školu, djecu, uživao u dječijoj razigranosti, poletu i zvanju najplemenitijeg poziva, učitelja i odgajatelja .
Veličina njegove ličnosti zauvijek će ostati ispisana u djelima, na stranicama razredne knjige čitkog rukopisa besprijekorno ispisanog sa imenom i prezimenom učitelja. Gubitkom našeg učitelja kolektiv je ostao bez čovjeka, učitelja i odgajatelja, koji je svojim profesionalizmom i odnosom prema radu unaprijedio obrazovanje,a učenicima ugradio temeljno znanje i životne vrijednosti.
Dragi naš učitelju, hvala za svu dobrotu i pažnju koju si nam pružao.Hvala za svaki osmijeh koji bi otopio naša srca. Hvala za svaki savjet koji bi odagnao naše brige i nedoumice.
Hvala za sve školske predstave kojima si nas oduševljavao. Hvala u ime učenika,roditelja i uposlenika kolektiva OŠ“ Kiseljak 1“ Bilalovac.
Molimo Uzvišenog Allaha da te nastani u najljpšim perivojima dženneta!
Kolektiv osnovne škole “Kiseljak 1“ Bilalovac

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …