fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Održan mevlud za žene u prepunoj Čaršijskoj džamiji u Fojnici

Aktivnosti Odjela za brak i porodicu u toku mjeseca rebiu-l-evvela u znaku su podsjećanja na rođenje Muhammeda a.s, njegov život koji je proveo veličajući Allaha, dž.š., prenoseći njegovu Objavu i vraćajući ummet na svijetle staze.

U nedjelju 24. novembra održan je mevlud u džematu Čaršija MIZ Fojnica, a učestvovale su članice hora Ruh, koordinatorica Odjela Medžlisa Fojnica Lejla Meša, muallima Habiba Hadžimejlić, muallima Amra Rojo, a predavanje je održala uvažena dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ.

Dr. Malkić govorila je o ulozi majke kroz primjere iz života Muhammeda, a.s., ističući Kur’anski ajet: “Majka ga nosi, a njeno zdravlje trpi i odbija ga u toku od dvije godine. Budi zahvalan Meni i roditeljima svojim. Meni će se svi vratiti.”(Lukman,14)

Podsjetila je da se majke najviše žrtvuju za svoju djecu i da naš odnos prema njima treba biti dostojan te činjenice, podcrtavajući kroz svoje predavanje dobročinstvo.

Ovo lijepo druženje završeno je dovom da nam uzor uvijek bude Muhammed, a.s., i da se ovaj događaj upiše u dobročinstvo uzvišenog islama.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …