fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Slučaj “Aljoša Čampara”: Portret medijskog “heroja”

Septembar i nedjelja. Trebao je biti običan dan, a ono izleti facebook status u kojem se Čampara odriče članstva u Predsjedništvu SDA.

Piše: Harun Pašalić

Slijede reakcije dežurnih opozicionih twitteraša, facebook status Elmedina Konakovića, a sve to uredno prate najčitaniji bosanskohercegovački portali.

Utrkuju se ko će prije kazati da se SDA odriče umnih ljudi, kako SDA urušava bilo kakav glas slobode, reforme i boljitka.

Sve to je praćeno uz “adekvatne” naslovne fotografije članaka.

Naslovna iz Klixa

Aljoša Čampara “izlijeće” s fotografijom u odijelu i sunčanim naočalama u hodu u kojoj izgleda poput Tarantinovih junaka iz “Reservoir Dogsa”, čelnici opozicije su na fotografijama ustremljeni ka nekud (za potrebe fotografisanja), a poneka reakcija vodećih ljudi iz SDA je portretirana hudom, nekvalitetnom fotografijom tih pojedinaca.

Kvalitet fotografije i zagonetni naslov lidera daju na jačini teksta
Nekvalitetna fotografija gdje se Prevljak prikazuje kao “hudnik” bez igdje ikoga i ičega. P.S. Prevljak je bio general ARBiH

Svo Čamparino lešinarenje je odavno, lično meni, degutantno. Od početne podrške istom kao nekom moralnom korektivu koji je izašao iz zone komfora, Aljoša je postao populistički tip koji govori samo ono što će naići na odobravanje opozicionara SDA, medijskih i političkih. (Jedan od primjera je njegovo jednostrano ukidanje policijskog sata na početku pandemije uprkos stavovima Kriznog štaba FBiH)

Policijski sat ukinut bez saglasnosti federalnog ministarstva zdravlja

Samo laicima još uvijek nije jasno da je njegovo “proganjanje” Osmice samo bila borba za prevlast u stranci, a ne borba za pravdu i istinu o tome da li Osmica ima diplomu ili ne.

I na kraju, dok je Čampara medijski heroj dana zbog ostavke u Predsjedništvu SDA, ne treba da se mi, obični puk, sekiramo za njegovu budućnost jer Aljoša je još uvijek poslanik u sarajevskoj kantonalnoj Skupštini, delegat u Domu naroda FBiH te ministar unutrašnjih poslova FBiH.

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …