fbpx
Utorak , 25 Juna 2024

Fojničanin koji živi u Americi donirao fojničkim učenicima preko 2000 KM

Fojničanin koji dugi niz godina živi u Americi, zamolio nas je da uoči nove školske godine uručimo novac onima kojima je najpotrebniji i koji nisu baš u prilici da poput ostale školske djece kupe svu potrebnu školsku opremu.

Donator je poslao 2145 KM koje smo uručili učenicima. Donator je, također, želio ostati anoniman te je iskazao samo želju da pomogne svojim sugrađanima koje nikada nije zaboravio.

Ispred našeg portala, Hamza Pašalić je uručivao novac, a veliku pomoć i zahvalnost dugujemo pomoćniku direktora OŠ “Muhsin Rizvić” Saudinu Fejziću, nastavnicima Senajilu Huskiću i Merimi Šehović te Almiru Zuki.

Našem donatoru i njegovoj divnoj porodici želimo svako dobro te mu se zahvaljujemo što je nas odabrao za ovu aktivnost te što je ovoj dječici usrećio početak školske godine.

U prilogu ispod, nekoliko fotografija dječice sa uručenim novcem. Naravno, ne objavljujemo kompletnu fotografiju djece iz želje da zaštitimo njihov identitet i ponos.

Ako Bog da, jednoga dana će ova dječica drugima biti pri ruci…

Pročitajte i ovo

opina 658x463

Opština Fojnica dodijelila 72 stipendije fojničkim studentima

Općina Fojnica dodjeljuje studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na području općine Fojnica 72 stipendije …