fbpx
Petak , 5 Marta 2021

BUSOVAČA: Učiteljica koja se iz hobija bavi plasteničkom proizvodnjom

Emira Halilović je uposlenica Osnovne škole Kaćuni koja pored učiteljskih obaveza stiže da bude i jako aktivna u zajednici, a pored svega toga bavi se i plasteničkom proizvodnjom raznog povrća

Zanimljiva priča stiže nam iz Katića gdje smo zatekli Emiru Halilović kako bere povrće u plasteniku u kojem kako kaže provodi dosta svog slobodnog vremena. Naime, Emira radi kao učiteljica već dugi niz godina u Područnoj školi Putiš Osnovne škole Kaćuni, a pored toga je i aktivna članica udruženja BZK Preporod Busovača.

Emira je pravi primjer uspješne žene koja stiže i pored uloga majke, supruge, učiteljice i aktivistice da se okiti i još kojim lijepim epitetom. U njenom plasteniku možete pronaći razne vrste povrća: paradajz, paprike, krastavac, patliđan i mahune , a kako kaže pored dostave narudžbi, često mušterije navraćaju i sami sebi uberu svježu robu.

Ako prolazite pored Katića navratite kod Emire u plastenik te osim svježim povrćem obezbijedite se i odličnim raspoloženjem i iskrenim osmijehom, koje ova divna žena isporučuje svakom sagovorniku.

          

Binfo.ba

Pročitajte i ovo

Svečano u “Reumalu”: Mirsada, Emina i Nafija ispraćene u penziju

U fojničkom “Reumalu” je danas bilo svečano. Naime, tri radnice, Beba Mirsada-kuhar, Karkić Emina-kuhar i …