fbpx
Petak , 29 Marta 2024

5 najboljih muških parfema u 2020. godini

5 najboljih muških parfema u 2020. godini

Odabir pravog muškog mirisa može biti jako težak zadatak, imajući u vidu gotovo beskonačan izbor koji nam je danas predstavljen. Drugi, teži zadatak je, ako ne znate koje note mirisa osobi odgovaraju.

Stoga ne iznenađuje da je mnogima od nas teško odabrati pravi miris, ali to ne bi trebalo tako, jer ćete uz odgovarajuće savjete moći odabrati najprikladniji parfem koji će odgovarati vašoj ličnosti, upotpuniti vaš izgled i odijelo za svaku priliku.

U nastavku pročitajte četiri najvažnije tačke koje trebate uzeti u obzir pri odabiru idealnog mirisa za vas. Pored toga, izabrali smo 5 najboljih muških parfema.

Počnite od svog omiljenog mirisa

Prvi korak u odabiru novog parfema, može vam pomoći vaš omiljeni parfem u kolekciji koju ste posjedovali. Dovoljno je da prodavaču kažete koji ste parfem koristili i on će znati note koje taj parfem sadrži i na osnovu toga može preporučiti idealan parfem za vas. Drugi način je da samostalno potražite note vašeg omiljenog parfema na stranici punmiris.com

Potrebno je da znate razliku

Kupovina novog muškog mirisa ne razlikuje se pretjerano od kupovine novog odijela ili cipela. Nikada ne smijete izgubiti iz vida svoj budžet. Nešto što često zanemarujemo je razlika između parfema (EDP), toaletne vode (EDT) i kolonjske vode. Kakva ja razlika?

  • Eau de Parfum
    Najskuplji je od gore tri pomenute verzije. Zavisno od jačine parfema njihova postojanost može trajati čak i do 8 sati, a predstavlja koncentraciju mirisnih spojeva između 15 i 20%. To je najbolje na tržištu i predstavlja najbolju opciju, ako tražite bogatije i dublje note. Zato pazite da ga pažljivo i umjereno nanosite.
  • Toaletna voda
    Sadrži do 15% aromatične esencije, EDT je savršena opcija za svakodnevnu upotrebu. Traje do četiri sata i preporučujemo da nosite rezervnu bocu, ukoliko poslije posla krenete sa prijateljima na izlazak. Ovo ne znači da je EDT loš izbor. Naprotiv, neki parfemi bolje i ugodnije mirišu u EDT verziji.
  • Kolonjska voda
    Ovaj proizvod ima nižu koncentraciju mirisa, između 1 i 2%. Obično traje manje od dva sata.

 

Kako se pravilno nanosi parfem?

Prilikom testiranja novog parfema najbolja praksa bi bila da ne nosite ni jedan drugi parfem taj dan i da parfem ostane barem 30 minuta na vašoj koži kako u potpunosti otkrili sve note.
Kako bi dobili efekat dugotrajnosti namirišite se nakon tuširanja, dok je koža vlažna, preko pulsnih tački. Umjerenost je savršen recept kao nagrada za sve napore koji su utrošeni u vašu kupovinu.

Ispravno čuvanje

Jeste li se ikada zapitali zašto sommelieri preporučuju da se vino treba držati u suhom okruženju, izbjegavajući temperaturne fluktuacije i bocu držati pod direktnom sunčevom svjetlošću? To je očuvanje ravnoteže komponenti i iznenađujuće, ista teorija se odnosi i na vaš omiljeni muški parfem. Dok je većina nas navikla da bočicu nakon korištenja ostavimo u torbi ili ormaru, vlaga i toplina uzrokovat će razgradnju sastojaka. Pokušajte ih ostaviti u spavaćoj sobi, umjesto u kupaonici – i dalje od radijatora i prozora.

Nakon nekoliko korisnih savjeta, na red je došao izbor najboljih parfema. Prošetali smo se kroz nekoliko parfimerija i razgovarali sa prodavačima.

TOP 5 – Najbolji muški parfemi

  1. Gentleman GivenchyKlasiku je teško zamisliti, ali novi Givenchy Gentleman EDT je dosljedno elegantan izbor. Sadrži cvjetne note interpretirane u dubokim muškim nijansama i kardamom (iz porodice đumbira) na bazi lavande. Parfem je ono što je modni nestrukturirani blejzer, uvijek prikladan i nikad izvan mode.

  1. Creed AventusMiris lansiran na proslavi 250 godina brenda koji nije mogao biti moderniji i dinamičniji. Ulje crne ribizle i italijanskog bergamota pomiješane su sa Calville Blanc jabukama za sofisticiran i bogat miris. Mnogi kažu da ovaj parfem popravlja samopouzdanje.

  1. Hugo Boss BOSSŠta danas definiše modernog čovjeka? Da je uvijek u pokretu i besprijekorno obučen. Barem je to imao na umu Hugo Boss prilikom dizajniranja svog mirisa koji stapa voćne note jabuke s toplim, začinjenim akordima koji se nalaze u geraniju i cimetu. Bilo da putujete zbog posla ili odmora, uvijek bi trebao biti u vašoj putnoj torbi.

  1. Giorgio Armani CodeOdržavajući stil gospodina Giorgia, ovo je elegantan, odvažan i savršeno dizajniran miris. Miris otvara limun i bergamot, praćeni notama guaiac drveta, cvjeta masline i zvjezdanog anisa i duhana. To je bezvremenski muški miris koji će definisati vaš stil i stav.

  1. Tom Ford Costa Azzura AcquaVrlo mali broj ljudi ima zadovoljstvo redovno roniti u kristalno čistoj obali Azurnog mora, ali zahvaljujući najnovijem dodatku kolekcije Neroli Portofino Tom Ford parfemi omogućili su da možemo osjetiti nježan spoj sunca i Azurnog mora kod kuće. Ljekovite bobice limuna i borovnice, njeguju drvenastu aromu čempresa i toplog labdanuma za gotovo neodoljivi miris.

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …