fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Štab CZ Fojnica: 62 osobe u izolaciji

Sedma vanredna sjednica Štaba civilne zaštite općine Fojnica povodom proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH održana je danas u Općini Fojnica.

Na ovoj sjednici prezentovano je trenutno stanje na području općine Fojnica, uključujući i nove slučajeve osoba u samoizolaciji, kojih je trenutno 62.

Rečeno je da se sve osobe u samoizolaciji osjećaju dobro i da poštuju izrečene mjere, a danas će Mobilni tim Štaba nastaviti sa obilaskom istih.

Vatrogasno društvo i JKP Šćona nastavljaju sa dezinfekcijom grada, a danas će dezinfekciona sredstva biti podijeljena i predsjednicima mjesnih zajednica koji su dužni provesti dezinfekciju u svojim mjestima.

Shodno Naredbi Federalnog štaba CZ, Općinski štab će u saradnji sa ustanovama u Fojnici osigurati uspostavljanje trijažnih centara, i to ispred Dom zdravlja, Lječilišta Reumal, zavoda „Drin“ i „Bakovići“ te staračkog doma „Natur Oaza“.

Na današnjoj sjednici je naređeno je vlasnicima trgovačkih radnji (trgovine, marketi, poljoprivredene apoteke) da radno vrijeme usklade u vremenu od 7,30 do 19,00 sati. Radno vrijeme za apoteke, benzinske pumpe ostaje nepromjenjeno.

Naredbom Općinskog štaba je zabranjeno i loženje vatre na otvoreno.

Poštivanje Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina, pratit će pripadnici Policijske stanice Fojnica.

Iz PS Fojnica apeluju na građane da smanje kretanje van grada, a sve s cilje sprečavanja širenja virusa.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …