fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

U penziju ispraćena hadži hanuma Dževahira Pubović

Danas je u zasluženu penziju ispraćena hadži hanuma Dževahira Pubović.

Zbog higijensko-epidemioloških mjera, nije bilo većeg ispraćaja, nego je načelnik Sabahudin Klisura uz cvijeće, kolače i kahvu zaželio sve najbolje u novoj etapi života hadžinici Dževahiri.

Hadži Dževahiru-hanumu smo zatekli ispred njene kuće te joj zaželjeli svaki hajr u budućnosti te je zamolili da nam, ukratko, kaže rečenicu, dvije o svom radnom vijeku.

“Tri četvrtine staža sam provela u Općini Fojnica, prvo radno iskustvo je bilo u ZOIL-u, današnje “Sarajevo osiguranje” i nekoliko godina sam provela radeći u Zavodu za zdravstveno osiguranje Sarajevo-poslovnica Fojnica” – govori nam Dževahira hanuma.

“Dugi niz godina sam radila kao stručni savjetnik za imovinsko-pravne poslove, a šest godina kao pomoćnica načelnika u Službi za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove. Također, četiri i po godine sam provela na poziciji pomoćnika načelnika za Opću upravu, društvene djelatnosti, stambeno-komunalne poslove, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu” – dodaje hadžinici Dževahira.

Kazala nam je i da je obavila umru 1996. godine koja je trajala od 31. januara do 8. marta.
Zajedno sa sestrom hadži Sabra-hanumom je obavila hadž 2016. godine.

Zahvalila se načelniku Klisuri i prethodnim načelnicima na povjerenju, saradnji i na današnjem elegantnom ispraćaju.

Kazala je da  je u Opštini Fojnica kolegijalnost uvijek bila na nivou te je preporučila svima da gaje harmoniju na radnom mjestu te da svi oni koji će čitati ovaj tekst, također, dočekaju penziju u zdravlju, rahatluku i veselju.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …