fbpx
Srijeda , 19 Juna 2024

Nove informacije: Novaliću spala temperatura, upute saradnicima daje telefonski

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, kome je jučer potvđen koronavirus, jutros se osjeća dobro, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u njegovom kabinetu.

Kako nam je rečeno, i dalje je kući, jutros nema ni temperaturu, a jedini posljedice koje trenutno ima je gutak osjeta mirisa i okusa.

Sa saradnicima intenzivno telefonski komunicira i daje im upute, a dio obaveza preuzeo je ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.  

Trenutno je, kako saznajemo, u toku kolegij njegovog Kabineta, na kojem će biti odlučeno kako će funkcionirati u narednom periodu. Izvjesno je, kako nam je rečeno, da će sjednica Vlade u četvrtak biti održana on-line.

U Novalićevom kabinetu kažu da i dalje nije još poznato gdje je premijer tačno zaražen, Ipak, kažu da se ne radi o istom klasteru kao u slučaju zaražene sekretarice Salke Bukvarevića, ministra za boračka pitanja.

Kako nam je objašnjeno, ured premijera i Ministarstvo za boračka pitanja nalaze se u razmaku od devet spratova u zgradi Energoinvesta. Ured premijera, naime, nalazi se u prizemlju zgrade, tako da premijer i njegovi saradnici ne koriste ni lift, odnosno nemaju fizičkih kontakata sa zaposlenim u ministarstvima, koja se nalaze na višim spratovima.

Pročitajte i ovo

Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik

MJESTO RADEŠINE 148 Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik D. Be. Foto: GSS Prenj …