fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Novi detalji drame u Sarajevu: Dvije osobe teže povrijeđene

U sarajevskom naselju Mejtaš sinoć oko tri sata došlo je do požara, a prema informacijama portala Radiosarajevo.ba teže su povrijeđene dvije osobe.

Kako saznajemo, požar u stanu na potkrovlju dojavljen je Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo oko 1:46 sati, a vatrogasi su ga uspjeli lokalizovati oko 2:35 sati. Na terenu je bilo 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila koji su gotovo do 5 sati jutros gasili vatru.

Kako nam je rečeno iz MUP-a KS dvije osobe su teže povrijeđene, a dvije lakše.

“Istraga je u toku. Četiri osobe su povrijeđene, dvije teže, a dvije lakše. Prebačene su u bolnicu na daljnje liječenje”. potvrdio je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS za Radiosarajevo.ba.

 

Porodica je živjela u potkrovlju zgrade, a kada je izbio požar ostali su zarobljeni unutra. Očajni otac se odlučio za nevjerovatan potez kako bi spasio svog sina.

On je s krova bacio dijete, a policajci i još nekoliko komšija ga uhvatili u deku.

Policajci i vatrogasci su potom uz pomoć ljestava spasili još tri osobe.

Uzroci izbijanja požara nisu potvrđeni, a pretpostavlja se kako je riječ o neadekvatnim elektro instalacijama.

Prema riječima očevidaca, na Mejtašu se odvijala prava drama.

“Noćas su pripadnici PS Centar uz pomoć vatrogasaca i hitne pomoći spasili četiri ljudska života, bukvalno vadili ljude iz vatre sa trećeg sprata zgrade, a dijete hvatali kada ga je roditelj bacao iz vatre”, kazao je jedan od očevidaca.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …