fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

NAGRADA ZA ‘USPJEH GODINE’ MEHI BETONU, DJEČAKU KOJI JE PREŽIVIO 18 OPERACIJA

Bešlić dodijelo nagradu za “Uspjeh godine” Mehi Betonu, dječaku koji je preživio 18 operacija.

Posebni ocjenjivački sud sa šireg popisa izabrao je 150 kandidata iz svih sfera života koji su sa svojim djelovanjem obilježili proteklu godinu.

Voditelji Maja Miralem i Mario Sedmak obratili su se javnosti i istaknuli kako će se dodjela održati i u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci.

Prva kategorija koja je predstavljena je “Ponos BiH – humanist godine”. Dobitnik za kategoriju “Humanost” je Damir Paradžik. On je spašavajući ljude od mina u Libanonu ostao bez noge, a poginuo je u Jemenu.

  • Meni je čast da preuzmem ovu nagradu u ime svojeg oca – kazala je kćer Anđela Paradžik.

Bivši dobitnik nagrade za “Osobu godine” Večernjakovog pečata Husejn Smajić dodjelio je nagradu u kategoriji “Pohvat godine” Jermonahu Teofilu, čuvaru čudotvorne ikone u Mostaru obnovljenom nakon 300 godina.

Drugu nagradu u toj kategoriji dodjelio je ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić. Nagradu je dobio Cai Lei, inženjer iz Wuhana koji radi na izgradnji cesti.

Večernjakov pečat za “Uspjeh godine” dobiva Vesna Travljanin predsjednica Saveza općina i gradova.

Priznanje joj je uručio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

  • Ova nagrada ne ide osobno meni, već svim načelnicima. Smatram da je lokalna uprava temelj svakog zdravog društva – istaknula je dobitnica.

Poznati pjevač Halid Bešlić dodijelio je nagradu Mehmedu Šabiću poznatom i pod nadimkom Meho Beton. On je u požaru pretrpio teške povrede, preživio 18 operacija pa potom istrčao maraton. Poručio je djeci da ne odustaju i da ustraju.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …