fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

HEROJSKI ČIN POLICAJCA IZ BUSOVAČE I VLASNIKA TEZGE: SKOČILI U HLADNU RIJEKU I SPASILI UNESREĆENE

Nakon objave o nesreći koja se dogodila u noći sa srijede na četvrtak, na magistralnom putu M-5 u Grabljama kod Busovače, pri kojoj je podsjećamo u slijetanju “pasata” u rijeku Lašvu poginuo Admin M. (27) iz Visokog javio se i svjedok koji je ispričao nove detalje o herojskom činu busovačkog policajca i vlasnika tezge iz neposredne blizine

Svjedočanstvo očevidca nesreće prenosimo u cjelosti:

“Vaš članak vezano za tu nezgodu je točan osim onog dijela gdje piše da su dvije osobe se uspjele spasit tako sto su iskočile iz auta. Pomenute osobe se nisu same spasile, nego su do dolaska policije bile u vozilu gdje su tom prilikom dozivale u pomoć. Do dolaska policije vozilo se skoro cijelo napunilo vodom, ali skroz mali prostor ostao je da dođu do zraka. Brzom intervencijom policije, točnije policijski službenik PS Busovače Samer Pezić zajedno sa osobom koja je vlasnik štanda, koji uz cestu prodaje svoje voće, isti su skočili u rijeku Lašvu i dvije osobe koje su dozivale u pomoć izvukli iz pomenutog vozila. Trećeg nisu uspjeli pronaći nažalost.”  stoji u njegovoj poruci.

Gospodin koji je prodavao voće zove se Zehrudin, nažalost njegovo prezime nismo uspjeli saznati.

Na koncu nije važno ni ime, ni prezime, važno je i veliko djelo koje učiniše toga jutra, kad se nažalost jedan mladi život ipak ugasio.

Izvor: grad-busovaca.com

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …