fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Mektić o borbi RS protiv virusa: Naopako “delate”, vidite sa FBiH šta oni rade

Zastupnik SDS-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kritikovao je vlasti u entitetu Republika Srpska u vezi borbe protiv korona virusa.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, entitetu u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS izvršeno je testiranje 417 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 12 osoba, saopštili su u ponedjeljak iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

U isto vrijeme na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u posljednja 24 sata testirana su 462 uzorka na prisustvo koronavirusa. Po riječima direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović, svi uzorci su bili negativni.

“Opet, a u Federaciji nijedan, pa vidite sa njima šta oni rade jer vi očigledno naopako delate”, napisao je Mektić nakon današnjih rezultata testiranja na korona virus iz RS.

“Očigledno da su se ovim problemom bavili nekompetentni ljudi u vlasti RS, kao i da imamo najveću stopu smrtnosti od COVID-a u Evropi, ukazuje na činjenicu da njihove mjere nisu dale nikakve rezultate. Ko je sve bio u Kriznom štabu i ne čudi”, napisao je sinoć Mektić na Twitteru.

Do sada je u RS potvrđeno 1.278 slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica su preminule 92 osobe. Do sada se oporavilo ukupno 643 osobe. U RS do sada je na novi virus korona testirano ukupno 21.700 osoba.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …