fbpx
Subota , 30 Septembra 2023

Heroina iz BiH pobijedila koronavirus: Melka (81) iz bolnice ispraćena uz aplauze

Melka Vojić, nana sa 81 godinom života danas je otpuštena iz bihaćke bolnice uz ovacije doktora i zdravstvenih radnika. Melka je pobijedila koronu! Odlazi kući kao pobjednica u borbi s virusom koji je paralizirao i ugrozio cijelo čovječanstvo, prenosi Patria.

Hospitalizirana je s upalom pluća i pozitivnim ishodom testiranja na COVID 19. Danas nakon višednevne borbe izlazi kao pobjednica protiv virusa koji je paralizirao svijet!

Nana Melka Vojić - undefinedFoto: Patria : Nana Melka Vojić

Nana Melka ima petero djece, osam unuka i dva praunuka. Družit će se s njima kada mjere prestanu važiti, a kod kuće je najljepše kaže.

„Bišćanka sam ja, teško će neki virus sa mnom“, kaže nana Melka ističući da se sada osjeća dobro.

Nana Melka je jedna od 84 oporavljena pacijenta, ali je definitivno jedna od najstarijih u BiH koja je pobijedila COVID-19. Njen uspjeh je još veći ako znamo da je od 28 umrlih 19 preminulih pacijenata u dobi preko 65 godina.

Koronavirus je izuzetno opasan za osobe treće životne dobi. Nani Melki želimo još mnogo godina života sa njenim najmilijim.

Pročitajte i ovo

Fojničanka Almedina Bureković – nova magistrica mašinstva

Nastavljamo sa predstavljanjem mladih i uspješnih Fojničana koji konstando dokazuju svoj intelektulni potencijal u obrazovanju …