fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

46 državljana BiH večeras iz Austrije dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Iako je planiran dolazak 5 autobusa državljana Bosne i Hercegovine iz Austrije u Bosnu i Hercegovinu, dolazi tek 46 studenata i penzionera.

Razlog tome su informacije koje su kolale medijima da svi koji uđu u Bosnu i Hercegovinu će ići u prinudni šatorski karantin na granici i tu boraviti 15 dana.

Ipak, kako naš portal prvi saznaje, ovih 46 putnika će po dolasku na granicu pregledati sanitarni inspektor te će biti poslani u kućnu izolaciju.

Da sve protiče u najboljem redu i u skladu sa svim epidemiološko-higijenskim mjerama, potvrdio nam je i g. Sadik Džafo, vlasnik agencije El Kiram International Reisebüro, koja je organizirala prijevoz naših državljana.

Gospodin Džafo je uložio velike napore u razgovoru sa Vladama Austrije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine kako bi omogućio nesmetan prolazak naših državljana.

Trenutno se putnici nalaze u Hrvatskoj i svi se dobro osjećaju.

Također, ono što smatramo dodatno važnim i lijepim momentom je medicinska donacija Senadina Ferhatovića iz Austrije i njegovih saradnika koji su u saradnji sa POMOZI.BA humanitarnom organizacijom, danas poslali i značajnu količinu lijekova za srčane bolesnike, pacijente sa problematičnom štitnom žlijezdom za stare osobe koje nisu u mogućnosti da sami sebi obezbijede prijeko potrebne lijekove.

Bravo!!!

Pročitajte i ovo

Fojničanka Ervina Buljina otvorila frizerski salon: Vrhunska usluga za sve

Fojničanka Ervina Buljina donosi novu dimenziju frizerske usluge otvaranjem svog elegantnog salona za muškarce i …