fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

NEVJEROVATNO: Šefica Kriznog štaba blokirala nabavku 150.000 testova na korona virus

Oslobođenje saznaje da je Krizni štab naprasno smijenjen zbog toga što je dopremijerka Jelka Milićević, inače ministrica finansija Federacije BiH i kadar HDZ-a BiH, blokirala već dogovorenu nabavku 150.000 testova.

#

Testovi su iz Južne Koreje trebali stići već u petak, međutim ugovor koji je morao biti potpisan u srijedu odložen je uz obrazloženje da se “Krizni štab nije mogao usaglasiti, pa se čeka sjednica Vlade FBiH”.

U međuvremenu se ispostavilo da je dobavljač pod pritiskom, sve s upitima o količinama koje bi mogle biti isporučene Hrvatskoj ali i SBK Mostar koji je u teškoj situaciji?!

S obzirom da su garancije već date i da je dobavljač – da se ne lažemo – mogao zaraditi na preprodaji ekstremno tražene robe, u cijelu su se priču uključili i neki od najmoćnijih ambasadora u BiH. Tako se klupko počelo raspetljavati, ekspresno je smijenjen Krizni štab, a našem izvoru, inače iz međunarodne zajednice, najavljeno kako će koliko sutra ugovor biti potpisan i nadamo se, krenuti i isporuka testova.

Iako preko volje, izvori bliski Kriznom štabu i Vladi FBiH priznali su nam da pokušavaju učiniti šta se može kako bi testovi stigli avionom do Sarajeva.

Oslobodjenje.ba

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …